Domeinnaam registreren

Domeinnamen al vanaf € 15,00 per jaar

N

Al honderden blije klanten

N

Gratis verhuizen

N

Uitstekende klantenservice

loading
Vul hier uw domeinnaam in...
Please verify that you are not a robot.

U kunt vrijwel alle domeinnaam extensies bij ons registreren.
U
kunt voor de ontbrekende extensies de prijs vrijblijvend bij ons opvragen.

Domeinregistratie: Waar moet je op letten

Met een domeinnaamregistratie legt u uw (bedrijfs)naam vast voor het internet. Ook als u nog geen website heeft, weet u zeker dat uw naam op internet dan niet door anderen kan worden gebruikt. Met een website onder eigen domeinnaam bent u voor relaties makkelijk te vinden op internet. Daarnaast kunt u e-mail ontvangen op uw domein. Dat staat niet alleen professioneel, maar is bovendien herkenbaar en makkelijk te onthouden. Om gebruik te kunnen maken van e-mail en een website, is naast de registratie ook een hostingpakket nodig. Een goed gekozen domeinnaam is herkenbaar en makkelijk te onthouden. Bedenk daarom geen ingewikkelde namen met speciale tekens of een moeilijke spelling, maar houd het kort en krachtig. Dit zorgt er voor dat je domeinnaam beter onthouden wordt en de kans dat je website bezocht wordt is daarmee ook veel groter.

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te overwegen bij het registreren van een domeinnaam:

 • Kies een domeinnaam die kort en gemakkelijk te onthouden is.
 • Probeer een domeinnaam te kiezen die relevant is voor de inhoud van je website.
 • Zoek naar beschikbaarheid van de domeinnaam. Je kunt dit hierboven controleren.
 • Overweeg het registreren van meerdere domeinnamen die verwant zijn aan je hoofddomeinnaam, om te voorkomen dat iemand anders deze registreert en om je merknaam te beschermen.
 • Let op de extensie van de domeinnaam. Er zijn verschillende extensies beschikbaar, zoals .com, .net, en .org. Kies de extensie die het beste bij je doelen past.
 • Let op eventuele kosten die verbonden zijn aan het registreren van een domeinnaam, zoals jaarlijkse registratiekosten en eventuele verlengingskosten.
 • Maak een lijst van alternatieve domeinnamen als de domeinnaam die je wilt hebben niet beschikbaar is. Dit kan je helpen om een goede tweede keuze te maken als je eerste keuze niet beschikbaar is.

Smallhold hanteert voor domeinregistraties zeer scherpe tarieven, en er zijn geen verborgen kosten. Het registreren van domeinnamen met de gangbare extensies zijn al leverbaar vanaf slechts € 15,- per jaar. Er worden bij deze extensies ook geen extra kosten in rekening gebracht als u een bestaand domein naar Smallhold verhuist.

Smallhold levert in principe élke gewenste extensie. Gezien het grote aantal leverbare extensies, en de fluctuerende tarieven ervan, staan deze niet standaard in onze tarievenlijst op de site vermeld. Stuur dus even een e-mail voor de actuele prijs van de door u gewenste extensie. Ook als u per se een bepaalde domeinnaam wil hebben, terwijl die in combinatie met de meest gangbare extensies al vergeven is, kunnen wij voor u uitzoeken met welke extensies de gewenste naam nog wél beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan extensies als .tv, .fm, .it, .cc of .nu.

Domeinnaam registratie voordelen bij Smallhold

Gratis
Helpdesk

Bel de helpdesk voor gratis technische ondersteuning en antwoorden op uw vragen.

Gratis
Verhuisservice

Ontevreden over je huidige provider? Verhuis je domeinnaam gratis naar Smallhold.

Gratis
Doorverwijzing

Een domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam kan gratis bij Smallhold.

Veel gestelde vragen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die gebruikt wordt om een website of andere internetdienst te identificeren. De domeinnaam fungeert als een adres voor de gebruiker, waarmee de gebruiker een specifieke website of dienst kan vinden en ermee kan communiceren. Domeinnamen worden opgeslagen en beheerd in een gedistribueerd systeem dat DNS (Domain Name System) genoemd wordt. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een domeinnaam kunnen invoeren in hun webbrowser om de juiste IP-adres te krijgen waar de website is gehost.

Hoe lang duurt een domeinnaam registratie?

Een domeinnaam registratie is meestal binnen enkele minuten tot enkele uren voltooid. Nadat wij de registratie hebben ontvangen, wordt er automatisch een aanvraag gedaan bij de desbetreffende registrar van de gekozen domeinextensie. De .nl extensie wordt bijvoorbeeld beheert door SIDN. Vanaf het moment van registreren duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat je domeinnaam klaar is voor gebruik.

Heb ik ook een e-mailadres nadat ik mijn domeinnaam heb geregistreerd?

Nee, als uw alleen een domeinnaam hebt geregistreerd, heeft u daarbij geen e-mailadres. Een e-mailadres krijgt u wel standaard bij al onze hostingpakketten. Uw e-mail adres is standaard info@uwdomeinnaam.extensie. Deze wordt gelijktijdig met uw hostingpakket opgeleverd. Alle instellingen hiervoor worden per e-mail verstrekt.

Wat kost een domeinnaam registratie?

De prijs van uw domeinnaamregistratie is afhankelijk van de extensie die u kiest. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende extensies:

 • .nl: € 15,00
 • .com: € 15,00
 • .eu: € 15,00
 • .info: € 20,00
 • .net: € 15,00
 • .org: € 15,00
 • .be: € 15,00
 • .de: € 15,00
 • .nu: € 20,00

Bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW.
Hosting en e-mail zijn hierbij niet inbegrepen.